Abychom z rostlin získali co nejvíce účinných látek, je třeba je předem rozlámat, případně rozkrájet nebo rozemlít. Poté se vloží do příslušného množství studené vody a v přikryté nádobě se pozvolna přivedou k varu. Po 5-10 minutách varu necháme ještě 1/4 hodiny odstát v příkryté nádobě a scedíme. Čaj můžeme pít teplý i studený.
Produkty zmíněné v článku
Související kategorie: Květy
Podobné články
Rady a postupy
Dlouhý život díky bylinám.
Rady a postupy
S hojením porodních poranění i s laktací pomohou byliny
Rady a postupy
Jak léčit kožní ekzémy přírodními bylinami?
Rady a postupy
Ryby na grilu
Rady a postupy
Přírodní léčba krevního tlaku
Zvýšený či snížený krevní tlak je strašákem dnešní doby. Faktorů, které ovlivňují krevní tlak je celá řada. Existují ovšem přírodní byliny, které dokáží účinně s vysokým či nízkým krevním tlakem bojovat.
Rady a postupy
Bylinné oleje a octy
Mezi nejoblíbenější patří například ocet bazalkový, tymiánový, česnekový, estragonový, koprový, ale můžeme bylinky kombinovat a míchat podle libosti.
Rady a postupy
Grilované maso: jaké koření a bylinky zvolit?
Rady a postupy