Nečaje
Všechny čaje nečaje v naší nabídce mají jednu společnou vlastnost. Tou je vysoký obsah minerálů a dalších prospěšných látek.V zimě zahřejí, v létě ochladí a povzbudí. Například rooibos a honeybush velice chutná nejen dospělým, ale pro svou nasládlou chuť také dětem. Osloví všechny generace, udělají radost.
Pro zvědavce doporučujeme ochutnat nálev ze sladké ostružiny, osloví Vás jeho příjemně nasládlá, ale přitom plná chuť.
Pro horké letní dny doporučujeme čaj z ibišku a arónie zvaný karkade (v poměru 2:1).
9 produktů
Honeybush (Cyclopia intermedia) pochází z Jihoafrické republiky a je znám pod názvem „medový keř". Své jméno získal díky medové vůni, sladké chuti a krásně žlutým květům.
Sušené kalichy a kalíšky ibišku rozella (Hibiscus sabdariffa L.). Také se můžete setkat s názvy ibišek súdánský, sléz africký či súdánská růže. Jako karkade je nazýván bylinný nápoj z květů ibišku tedy ibiškový čaj.
Jedná se o sušený, řezaný list ostružiníku sladkého, zvaný sladký čaj (Rubus chingi suavissimus S.Lee). Sladký čaj je také známý jako čínský ostružinový čaj. Tento sladký čaj obsahuje přírodní sladidlo známé jako rubusosid.
Sklízí se z keřů čajovníkovce kapského (Aspalathus linearis), který roste v horách jižní Afriky. Není sice pravým čajem, ale je velmi populární stejně jako pravé čaje. Mírně nasládlý, příjemný nápoj mahagonově červené barvy a nasládlé oříškové vůně si podmaní téměř každého, kdo ho ochutná.
Zelený rooibos má podobné vlastnosti jako červený rooibos. Hlavním rozdílem je způsob zpracování a chuť. Zelený rooibos chutná více jako zelený čaj, i když i tady je patrná sladkost typická pro červený rooibos. Neobsahuje kofein, je tedy vhodný pro celodenní popíjení, ale i pro děti, těhotné a kojící ženy.
Jedná se o sušenou, řezanou nať hojníku horního, který je známější pod jménem řecký horský čaj (Sideritis scardica).
Jedná se o sušené, řezané listy trubkovce tyčinkového (Orthosiphon stamineus BENTH., Orthosiphon aristatus MIQ., Orthosiphon spicatus BAK.). Také se mu říká javánská čaj nebo ledvinová bylina.
Maté (yerba maté) je pravděpodobně nejoblíbenější jihoamerický nápoj připravovaný z lístků cesmíny paraguajské. Tento „čaj“ je známý především svými výraznými povzbuzujícími účinky.
Maté pražené (yerba maté) pomáhá potlačit duševní a tělesnou únavu, ale také hlad. Pražením maté získává specifickou chuť. Ta je temná, kouřová, vyniká zemitostí. Ne každému ihned zachutná. Kdo mu ale dá šanci a konzumuje ho déle, najde v něm zalíbení.