Ořechy
Ořechy jsou nejoblíbenější zdravou svačinkou současnosti! A naše oříšky jsou prostě báječné! Čím to je?
Výbornou kvalitou, velikostí plodů a super chutí :-)
18 produktů
Rychlá a skvělá svačina, která zasytí na dlouhou dobu. Přidejte je do zeleninové směsi s rýží, vyrobte si arašídové máslo nebo je použijte do salátu. Používají se jako zdroj tuku a bílkovin.
Ačkoliv sice jako ořechy vypadají a chutnají, ve skutečnosti se jedná o luštěninu.Burské oříšky, jak se také arašídům říká, mají tedy blíže k fazolím než k ořechům.Obsahují velké množství bílkovin a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Kešu ořechy obsahují velké množství bílkovin a jsou zdrojem omega-3 a omega 6 nenasycené kyselin, které podporují kardiovaskulární systém těla. Prémiové kešu ořechy jsou krémové, skvělé na mlsání a ideální na zdobení dortů, vyniknou v salátech i smoothie miskách.
Kokosové chipsy jsou zdravou svačinkou na cesty i do práce. Kokos je velmi unikátní ovoce, protože je tvořeno převážně z tuku (65 g ve 100 g). Většina z těchto tuků jsou triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT), které jsou neporušené absorbovány v tenkém střevě a naše tělo z nich dokáže velmi efektivně vytvářet palivo pro okamžité použití v orgánech a svalech.
Naturální lískové ořechy se slupkou bez skořápky. Lískové ořechy jsou dobře stravitelné a jedná se o jedny z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších oříšků v České republice. Naše lískové oříšky jsou větší než klasické „lískáče“ ze supermarketu, díky své vysoké kvalitě jsou také vláčnější a lahodnější. Jsou ideální na mlsání, na přípravu domácí nutelly, lískooříškového mléka i másla.
Naturální makadamové ořechy té nejvyšší kvality a velikosti. Právě velikost jader určuje, jak budou makadamy chutnat. Velká jádra jsou nasládlá, mají máslovou texturu a lahodnou chuť. Skvěle se z nich vyrábí makadamové máslo a mléko, jsou vynikající v domácích sušenkách, ale zamilujete si je i samotné. Makadamové oříšky obsahují řadu látek, které podporují naše zdraví.
Naturální mandle jsou loupaná a nesolená velká jádra nadstandardní kvality. Loupané mandle jsou lépe stravitelné a někteří jim dávají přednost pro krémovější chuť.
Naturální mandle odrůdy Carmel jsou neloupaná a nesolená jádra nejvyšší jakosti. Jsou vhodné proto pro gurmány, kteří si na chuti mandlí opravdu potrpí. I když mají vyšší energetickou hodnotu, jsou doporučovány při hubnutí a jsou častým základem receptů z nízkosacharidové diety. Obsahují totiž hodně vlákniny, proteinu a řadu antioxidantů, které naše tělo potřebuje. Antioxidanty jsou především ve slupce mandle, proto je zdravější konzumovat mandle neloupané.
Naše mandle jádra loupaná, pražená a solená jsou nejvyšší jakosti. Mandle jsou křupavé a osolené pouze tak, aby se zvýraznila jejich chuť, ale zároveň nebyly přesolené. Tak dlouho jsme zkoušeli, testovali, kdy je soli málo a kdy už zbytečně moc, až jsme recepturu dovedli do dokonalosti. Vyzkoušejte a posuďte sami! Pro vynikající chuť solených mandlí používáme blanšírovaná jádra, která jsou lépe stravitelná.
Naturální para ořechy jsou nepražené, nesolené a od nás vždy čerstvé. Para jádra MEDIUM jsou celá, velká, světlá jádra para oříšků, které se hodí jako každodenní svačinka, ale jsou skvělé i do salátů, na výrobu veganského mléka či do granoly. Para ořechy neboli brazilské ořechy mají sice vysoký obsah tuku, ale ze 37 % je tuk v para ořeších tvořen polynenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdravé pro naše srdce. Jsou také skvělým zdrojem bílkovin pro vegetariány a vegany, protože obsahují 9 základních aminokyselin. Para ořechy jsou vhodné na doplnění selenu, hořčíku a dalších zdraví prospěšných látek.
Naše naturální pekanové ořechy jsou té nejvyšší kvality, mají nádhernou vůni a máslovou sladkou chuť. Jsou vynikající samotné, v granole, ale můžete je zkusit přidat i do salátů či si vyrobit domácí pekanové ořechové máslo.
Naturální piniové neboli cedrové oříšky jsou vzácná semínka borovice se slabou pryskyřičnou příchutí. Jejich nezaměnitelná krémovo-nasládlá chuť vyniká především při upražení a neodmyslitelně patří do italské kuchyně. Vyrábí se z nich tradiční bazalkové pesto, ale přidává se i do dalších italských pokrmů. Piniové oříšky ve skutečnosti nepatří mezi ořechy ale semínka.
Naturální pistácie jsou vyloupané a nesolené v prémiové kvalitě. Díky své jemné chuti a dobré stravitelnosti patří k nejpopulárnějším oříškům na trhu. Vyloupané pistácie jsou ideální nejen k mlsání, ale i k přípravě pistáciového másla, mléka či na ozdobení dortů a raw kuliček.
Pražené a solené pistácie ve skořápce prémiové kvality. Jejich vynikající šťavnatá chuť je způsobena tím, že oproti mechanicky otevíraným pistáciím ze supermarketů, se naše jádra pistácií nechají dozrát dostatečně dlouho, aby jejich skořápka pukla sama od sebe. Jsou díky tomu větší a lahodnější.
Kešu ořechy obsahují velké množství bílkovin a jsou zdrojem omega-3 a omega 6 nenasycené kyselin, které podporují kardiovaskulární systém těla.
Arašídy se sice řadí mezi ořechy kvůli jejich chuti, ale ve skutečnosti se jedná o luštěninu. Burské oříšky mají tedy blíže k fazolím než k ořechům. Najdete v nich velké množství bílkovin a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Skvělé vyvážení chilli koření a limetkové chuti!!! Nemusíte se bát, nejsou až tak pálivé. Spíše mírně pikantní s příjemným limetkovým podtónem. Kešu oříšky perfektně zasytí a jejich lahodné, jemně nasládlé chuti se nikdy nenabažíte. V tropických oblastech naštěstí existují obrovské plantáže Ledvinovníku západního, což je strom, kde kešu oříšky dozrávají. Tuto zdravou pochoutku si tedy nemusíme odpírat, protože je běžně k dostání.
Čerstvé vlašáky z nové sklizně. Naturální vlašské ořechy jsou nejpopulárnějším ořechem v České republice. Naše vlašské ořechy jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely vynikající celoročně a nepodléhaly rychle žluknutí a nehořkly. Jsou ideální na pečení a vaření.