Para jádra natural
Naturální para ořechy jsou nepražené, nesolené a od nás vždy čerstvé. Para jádra MEDIUM jsou celá, velká, světlá jádra para oříšků, které se hodí jako každodenní svačinka, ale jsou skvělé i do salátů, na výrobu veganského mléka či do granoly. Para ořechy neboli brazilské ořechy mají sice vysoký obsah tuku, ale ze 37 % je tuk v para ořeších tvořen polynenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdravé pro naše srdce. Jsou také skvělým zdrojem bílkovin pro vegetariány a vegany, protože obsahují 9 základních aminokyselin. Para ořechy jsou vhodné na doplnění selenu, hořčíku a dalších zdraví prospěšných látek.
Více o produktu
Naturální para ořechy jsou nepražené, nesolené a od nás vždy čerstvé. Para jádra MEDIUM jsou celá, velká, světlá jádra para oříšků, které se hodí jako každodenní svačinka, ale jsou skvělé i do salátů, na výrobu veganského mléka či do granoly.
Para ořechy neboli brazilské ořechy mají sice vysoký obsah tuku (68 g ve 100 g), ale ze 37 % je tuk v para ořeších tvořen polynenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdravé pro naše srdce. Jsou také skvělým zdrojem bílkovin (15 g ve 100 g) pro vegetariány a vegany, protože obsahují 9 základních aminokyselin.
Para ořechy jsou vhodné na doplnění selenu, hořčíku a dalších zdraví prospěšných látek. Ve 100 g para ořechů najdete 194 % doporučené denní dávky (DDD) mědi, 94 % hořčíku, 53 % manganu, 103 % fosforu, 36 % zinku a až 3485 % selenu. Selen je pro náš organismus důležitý v boji proti volným radikálům, podporuje obranyschopnost organismu, játra a štítnou žlázu. Magnézium neboli hořčík patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle, protože se podílí na téměř třech stovkách reakcí v organizmu.
Použití: Para ořechy jsou lahodné samotné a jejich chuť lze zvýraznit upražením, a to na pánvi nebo v troubě. Skvěle se hodí k přípravě alternativního veganského mléka, k výrobě veganského sýru či do salátů a granoly.