Arašídy pražené SOLENÉ
Arašídy se sice řadí mezi ořechy kvůli jejich chuti, ale ve skutečnosti se jedná o luštěninu. Burské oříšky mají tedy blíže k fazolím než k ořechům. Najdete v nich velké množství bílkovin a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Více o produktu
Arašídy se sice řadí mezi ořechy kvůli jejich chuti, ale ve skutečnosti se jedná o luštěninu. Burské oříšky mají tedy blíže k fazolím než k ořechům. Najdete v nich velké množství bílkovin (25 g ve 100 g) a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E. Pro svou vysokou energetickou hodnotu (2423 kj) a obsah vlákniny (8,2 g ve 100 g) jsou častou volbou pro zdravou a rychlou svačinku, která zasytí na delší dobu.
Arašídy jsou tvořeny z poloviny z tuku (52 g ve 100 g), přesto to neznamená, že by nebyly zdravé. Tuk v arašídy je tvořen především z mono a polynenasycených tuků, hlavně kyselinou olejovou (40–60 %) a linolenovou. Pokud to s konzumací nepřeháníte, tyto tuky pomají udržovat hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.
V arašídech také najdeme také řadu minerálů, které jsou důležité pro naše tělo, jako je například hořčík (182 mg ve 100 g), vápník (69,5 mg ve 100 g) a draslík (120-776 mg ve 100 g). Nesmíme zapomenout ani na vzácnou přírodní látku Q10 nebo–li resveratrol (0,412 mg ve 100 g).
Použití: Solené arašídy jsou nejlepší jen tak. Pokud si chcete vyrobit arašídové máslo či použít arašídy na pečení, doporučujeme zakoupit naturální arašídy, z naší nabídky si můžete vybrat naturální arašídy pražené či nepražené.
Výrobce: Ochutnej ořech - Ořechy a sušené plody s.r.o. (Čakovec 33, Čakov)