Arašídy loupané NATURAL
Ačkoliv sice jako ořechy vypadají a chutnají, ve skutečnosti se jedná o luštěninu.Burské oříšky, jak se také arašídům říká, mají tedy blíže k fazolím než k ořechům.Obsahují velké množství bílkovin a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Více o produktu
Ačkoliv sice jako ořechy vypadají a chutnají, ve skutečnosti se jedná o luštěninu.Burské oříšky, jak se také arašídům říká, mají tedy blíže k fazolím než k ořechům.Obsahují velké množství bílkovin (25 g ve 100 g) a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Díky vysoké energetické hodnotě (2423 kj) a obsahu vlákniny (8,2 g ve 100 g) jsou rychlou a skvělou svačinou, která zasytí na dlouhou dobu.
Arašídy jsou téměř z poloviny tvořeny tukem (52 g ve 100 g). To ovšem neznamená, že jsou nezdravé. Většinu tuku tvoří mono a polynenasycené tuky, hlavně kyselina olejová (40–60 %) a linolenová. Konzumací těchto tuků v rozumné míře podporuje snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, aniž by přispívaly ke zvýšení tělesného tuku.
V arašídech také najdeme důležité látky pro zdravé fungování lidského organismu, jako je například hořčík (182 mg ve 100 g), vápník (69,5 mg ve 100 g) a draslík (120-776 mg ve 100 g). Nesmíme zapomenout ani na vzácnou přírodní látku Q10 nebo–li resveratrol (0.412 mg ve 100 g).
Použití: Loupané arašídy jsou vynikající jen tak, pro zvýraznění chuti je zkuste opražit na pánvi nebo v troubě. Přidejte je do vaší oblíbené zeleninové směsi s rýží, vyrobte si z nich arašídové máslo či mléko nebo je použijte do salátu. Používají se ve veganské i raw kuchyni jako zdroj tuku a bílkovin.
Výrobce: Ochutnej ořech - Ořechy a sušené plody s.r.o. (Čakovec 33, Čakov)