Kampot pepř bílý celý
Kampot pepř bílý celý
Pro výrobu bílého kampotského pepře se používají pouze plně zralé načervenalé bobule. Po sklizni se na několik dní namočí do vody, aby změkly a šla dobře odstranit vnější červená slupka. Bílo-béžové bobule se potom suší na slunci.
Bílý kampotský pepř je aromatický s jemnou svěží příchutí.
Více o produktu
Kampot pepř bílý celý
Kampotský bílý pepř pochází ze stejnojmenného regionu v Kambodži a patří k nejlepším pepřům na světě. Vysoká super kvalita je podmíněná vlhkým a horkým klima poblíž pobřeží Thajského zálivu a zde se vyskytujícími těžkými jílovitými půdami.
Celý proces výroby je čistě ruční, při pěstování nejsou používány žádná umělá hnojiva a pesticidy. Všechny barevné varianty kampotského pepře pochází ze stejné rostliny, barva se liší podle zralosti bobulí a podle způsobu zpracování.
Pro výrobu bílého kampotského pepře se používají pouze plně zralé načervenalé bobule. Po sklizni se na několik dní namočí do vody, aby změkly a šla dobře odstranit vnější červená slupka. Bílo-béžové bobule se potom suší na slunci.
Bílý kampotský pepř je aromatický s jemnou svěží příchutí. Hodí se k drůbeži, k rybám, zelenině, do světlých omáček a polévek.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)