Timut pepř (sečuánský) celý
Timutský pepř roste v odlehlé části nepálských Himalájí. Je to nepálská varianta sečuánského pepře.
Více o produktu
Timut pepř (sečuánský) celý
Timutský pepř roste v odlehlé části nepálských Himalájí. Je to nepálská varianta sečuánského pepře. Místní sběrači ho ručně sbírají z keřů rostoucích v nadmořské výšce nad 2000 n.m., suší a následně ručně třídí.
Má příjemnou citrusovou chuť a aroma. Roste většinou divoce, sklízí se na podzim, zralé plody se suší na slunci až do doby, kdy se otevřou. Malé černé semínko vypadne ven a nejvíce aroma obsahují prázdné tobolky, které se nazývají „Timut“ pepř.
Timutský pepř je středně ostrý, nepostradatelný pro asijskou kuchyni, kde se často kombinuje s velmi pálivým chili kořením.
Je ideální ke všem pokrmům připravovaným ve woku, k drůbeži a rybám. Ve směsích pepřů dodává citrusovou chuť.
Smíchaný se skořicí, fenyklem, badyánem a hřebíčkem je známý jako klasické čínské koření pěti vůní.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)