4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Česká republika

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

AKCE!!!!

Doprava ZDARMA na pobočku GLS při nákupu nad 500 Kč. 

Platí do konce týdne. 

Variabilní grilování s kuřecím masem

S kuřecím masem na grilu nešlápneme nikdy vedle. Je rychle hotové, při dobré přípravě šťavnaté, nemusíme si dělat velké výčitky s počtem kalorií a můžeme si prakticky neomezeně vyhrát s kořením. Kuřecí maso samo o sobě není moc výrazné, co se týče koření, snese toho opravdu hodně a splní tak chuťové požadavky většině strávníkům.

Vůbec není nutné se omezovat jen na kuřecí prsa, na grilu se skvěle připravují i stehenní řízky nebo třeba kuřecí křídla. S přílohou si také můžete vyhrát. Lehčí formou bude grilovaná zelenina, zeleninové saláty nebo klidně volte i pečivo, brambory nebo například batátové či jiné pyré.

 

 

 

Šťavnatá kuřecí prsíčka s rozmarýnovou focacciou a čerstvým salátem

Tento recept je opravdovou perlou. Je snadný, velmi efektivní a lehký. Při horkém letním večeru se sklenkou vychlazeného bílého vína si tak můžete dopřát skvělou večeři, na kterou se vám sousedi či rodina budou hlásit na další rok dopředu.

Každé kuřecí prso rozřízneme na dva slabší plátky, které osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem, čerstvým nebo sušeným rozmarýnem, tymiánem a pokapeme trochou olivového oleje a citronové šťávy.

Grilujeme cca 4 minuty z každé strany při teplotě 200 stupňů na zavřeném grilu. Na talíři ještě můžeme pokapat trochou citronové šťávy a podáváme ideálně s rozmarýnovou focacciou, kterou si připravíme z 0,5 kg hladké mouky, 400 ml teplé vody, půl kostky droždí, lžíce mořské soli a 50 ml olivového oleje. Vše dobře propracujeme a necháme stát v teple alespoň hodinu, aby těsto vykynulo. Pak uděláme 2 placky, které prsty rozprostřeme a promačkáme do šířky pečícího papíru. Necháme chvíli odpočinout, potřeme olivovým olejem, mořskou solí, nasypeme rozmarýn a pečeme na rozpáleném lávovém kameni v zavřeném grilu cca 12 minut při teplotě 250 stupňů.

Focacciu si můžeme také připravit předem a péct ji v troubě. Stejně tak si můžete vyhrát i s jejím dozdobením. Skvělá jsou například cherry rajčátka, sušená rajčata, bazalka, paprika nebo cibule. Nemusíte se bát a dát pohybu svoji kuchařskou fantazii.

Ke kuřeti s focacciou se skvěle hodí zeleninový salát, kdy nakrájíme čerstvou zeleninu, kterou máme zrovna k dispozici: rajčata, papriky, okurky, ledový salát či cokoliv dalšího. Dochutíme ho dresinkem, který připravíme ze 2 lžic oleje, 2 lžic citronové šťávy a lžičky salátového koření. Těsně před podáváním tento dresink nalijeme do nakrájené zeleniny a lehce promícháme.

Grilované kuřecí stehenní steaky

Vykostěná kuřecí stehna naložíme do marinády z oleje, bylinkové soli, čerstvých bylinek podle chuti a necháme naložená v lednici nejlépe přes noc. Druhý den grilujeme při 220 stupních v zavřeném grilu.

Podáváme s česnekovým dipem ze zakysané smetany (zakysaná smetana, sůl, pepř a rozmačkaný stroužek česneku) a pečenými bramborami. Ty si připravíme z brambor uvařených ve slupce, které nakrájíme na cca 2 cm silné plátky, v misce promícháme s provensálským kořením, estragonem a trochou oleje. Jednotlivé plátky pak grilujeme na rozpáleném grilu, dokud nejsou opečené do křupava.

 

Kuřecí křídla na grilu

Očištěná kuřecí křídla lehce zakápneme olejem, promícháme, přidáme sůl, pepř a trochu hladké mouky. Vše znovu promícháme a dáváme rovnou na rozpálený gril, kde je přiklopené víkem opékáme z každé strany 7-10 minut.

Mezitím si připravíme omáčku, kam patří česnek, zázvor, citronová tráva, olivový olej, trocha kečupu, sójová omáčka, sladká chilli omáčka a chilli dle chuti. Vše smícháme dohromady a opečená křídla dáváme rovnou do této směsi, řádně promícháme a můžeme podávat.

Ideální kombinaci pak křídla budou tvořit s jogurtovou omáčkou, kterou vyrobíme smícháním bílého jogurtu, česneku, soli, drceného pepře a čerstvých bylinek jakou jsou pažitka, petržel nebo koriandr.

Pro odlehčení doporučujeme přidat i nakrájenou syrovou mrkev, celer nebo třeba okurku. Pokud ale nejste fanouškem zeleniny, skvěle vám poslouží i pečivo.

 

 

 

Produkty zmíněné v článku

Produkt značky NaturWay

Zázvor oddenek MESH 80
Zázvor oddenek MESH 80

Jedná se o usušený, jemně mletý oddenek zázvoru lékařského (Zingiber officinale ROSCOE).

Skladem

130 Kč

Produkt značky NaturWay

Tymián nať řezaná
Tymián nať řezaná

Jedná se o sušenou, řezanou nať tymiánu (Thymus vulgaris L. nebo Thymus zygis L., nebo směsi obou druhů).

Skladem

52 Kč

Produkt značky NaturWay

Sůl mořská hrubozrnná
Sůl mořská hrubozrnná

Používá se k solení, do mlýnků na koření, na pečivo, při nakládání a konzervaci masa, ryb a zeleniny, do marinád, na steaky a podobně.

Skladem

60 Kč

Produkt značky NaturWay

Sůl bylinková
Sůl bylinková

Bylinková sůl je lahodná kombinace mořské soli se sušenými bylinkami. Skvěle se hodí na všechny druhy mas a na dochucení polévek,omáček, salátů nebo pečených brambor. Chuť bylinek zvláště vynikne v tvarohových či v zeleninových pomazánkách.

Skladem

60 Kč

Produkt značky NaturWay

Salátové koření
Salátové koření

Salátové koření je vhodné na přípravu salátových zálivek nebo přímo na dochucení čerstvé či grilované zeleniny.

Skladem

38 Kč

Produkt značky NaturWay

Rozmarýn list řezaný
Rozmarýn list řezaný

Jedná se o sušený, řezaný list rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis L.).

Skladem

49 Kč

Produkt značky NaturWay

Provensálské koření
Provensálské koření

Provensálské koření je používáno k dochucení různých druhů grilovaného i pečeného masa, výborné je i na ryby. Využití je ale daleko širší. Velmi se hodí i k zelenině, salátům, těstovinám, na pizzu, na sýry, do pomazánek, jogurtových dipů či omáček.

Skladem

39 Kč

Produkt značky NaturWay

Pelyněk estragon nať řezaná
Pelyněk estragon nať řezaná

Jedná se o sušenou, řezanou nať pelyňku estragonu. (Artemisia dracunculus L. ). Někdy bývá nazýván pelyněk kozalec.

Skladem

70 Kč

Produkt značky NaturWay

Chilli - cayenský pepř mletý
Chilli - cayenský pepř mletý

Jedná se o druh chilli papriky, která se tradičně používá v mexické kuchyni. Ve světě se však implantoval do všech pokrmů, kde chceme docílit pikantní chuti. Na rozdíl od klasického pepře nedráždí žaludeční sliznici.

Skladem

43 Kč

Produkt značky NaturWay

Česnek mletý
Česnek mletý

Mletý sušený česnek je vhodnou alternativou čerstvého česneku. Použijte 1/2 čajové lžičky tam, kde by jste použili 2 stroužky čerstvého česneku. 

Skladem

363 Kč

Produkt značky NaturWay

Bazalka nať řezaná
Bazalka nať řezaná

Sušená nať, tedy listy stonky a květy bazalky pravé (Ocimum basilicum L.).

Skladem

31 Kč

Produkt značky NaturWay

Barevný pepř
Barevný pepř

Směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.

Skladem

68 Kč