Pepře
Jaký pepř používáte v kuchyni ? Není totiž pepř jako pepř. Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepřů a koření, které se jako pepř označuje, i když ve skutečnosti pepřem není. Pepř jako takový pochází z tropického keře - pepřovníku. Jde o plody rostoucí v hroznech, které se sklízí a suší v různých fázích dozrávání. Pepř se používá celý, drcený nebo mletý. Jídlu dodá ostrou a štiplavou chuť. Podporuje trávení, srdeční činnost, zrychluje metabolismus a působí jako afrodisiakum. Není žádným tajemstvím, že mletý pepř rychleji ztrácí aroma a svou sílu. Proto doporučujeme používat v kuchyni čerstvě mletý či drcený pepř a přidávat ho do porkmů nejlépe až v závěrečné fázi tepelné úpravy. V naší nabídce najdete řadu druhů pepřů z celého světa a o každém z nich si můžete přečíst pár zajímavostí v popisu produktu. Vyberte si:
40 produktů
Dárková sada obsahuje 2 druhy pepřových mixů – Barevný pepř 50g a Citrónový pepř 50g. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Praktický jednoruční mlýnek z nerezové oceli se skleněným průhledem. Určeno pro mletí malého množství pepře nebo soli.
Malé kuličky se stopkou se někdy nazývají javánským pepřem. Jedná se o plod z keře rodu pepřovníkovitých (Piper cubeba L., syn. Cubeba officinalis Miq.), který má po usušení dřevité až kafrovité aroma.
Černý pepř je ještě ne zcela zralým plodem pepřovníku. Po sklizni se nechá zapařit a následně se suší na sluníčku, dokud původně načervenalá slupka neztmavne.
Směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.
Drcená směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.
Patří mezi nejběžnější druhy pepře vůbec. Hodí se do omáček, polévek a ke tmavému masu.
Celé plody zeleného pepře. Zelený pepř získáme sklizní nezralých plodů pepřovníku a jejich následným usušením či zmrazením. Často se používá naložený v octovém i solném nálevu (připomíná kapary). Jeho využití je typické při přípravě steaků a paštik.
Zralý plod pepřovníku. Po sklizni se namáčí a loupe, následně prochází další fází vysušení. Jeho chuť je výraznější, ale ne tak palčivá.
Růžový (červený) pepř vlastně není pravým pepřem. Jsou to téměř zralé bobule stromu Schinus z Jižní Ameriky. Tyto plody se nejčastěji nakládají do nejrůznějších nálevů.
Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem, je součástí kari, marinád, dušených mas, polévek, ale přidává se i do čaje s medem .
Bílý pepř Muntok je v podstatě černý pepř zbavený slupky. Tím pádem patří k jemnějším pepřům, jelikož právě ve vypražené slupce černého pepře se skrývá nejvíce pikantnosti.
Plody Lampongu nabízí svěží vůni a má téměř citronovou chuť, jemnou ostrost a jemné hořké tóny. Ideální pro tmavé maso (zvěřina, jehněčí, hovězí) nebo na tvrdý sýr, stejně tak i do omáček a salátů.
Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem, je součástí kari, marinád, dušených mas, polévek, ale přidává se i do čaje s medem .
Jedná se o směs koření určenou zejména na minutky z masa, na steaky, ryby, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů či na zvěřinu. Výborně chutná v zel. salátech, zapečených těstovinách apod.
Pomerančový pepř je aromatická směs koření výborná na přírodní plátky z kuřecího, kachního a krůtího masa a na grilování a pečení ryb. Dobře se kombinuje i se smetanovými a pepřovými omáčkami k masům.
Jedná se o druh chilli papriky, která se tradičně používá v mexické kuchyni. Ve světě se však implantoval do všech pokrmů, kde chceme docílit pikantní chuti. Na rozdíl od klasického pepře nedráždí žaludeční sliznici.
TGSEB = Tellicherry Garbled Special Extra Bold
Tato výjimečná pepřová specialita pochází z malabarského pobřeží ležícím ve státě Kerala na jihozápadě Indie.
Timutský pepř roste v odlehlé části nepálských Himalájí. Je to nepálská varianta sečuánského pepře.
Červená varianta je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů a její výrobě se věnují pouze nejzkušenější pěstitelé. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou ostrostí.
Černý kampotský pepř se získává z ještě zelených pepřových plodů. Po sklizni se bobule suší na slunci a díky fermentačnímu procesu se zbarví do černa. Následuje pečlivé ruční vytřídění nejlepších bobulí. Poznávacím znakem kampotského černého pepře je příjemná silná ostrost s nádechem máty a eukalyptu.
Pro výrobu bílého kampotského pepře se používají pouze plně zralé načervenalé bobule. Po sklizni se na několik dní namočí do vody, aby změkly a šla dobře odstranit vnější červená slupka. Bílo-béžové bobule se potom suší na slunci. Bílý kampotský pepř je aromatický s jemnou svěží příchutí.
Voatsiperifery divoký pepř roste výhradně na Madagaskaru. Zralé červené plody rostou na mladých horních větvích až 20 m vysokých stromů v tropickém pralese. Sklizeň této rarity provádějí malí zemědělci tradičním ručním způsobem. Roční produkce je jen cca 1,5 – 2 t. Voatsiperifery divoký pepř zvaný také Bourbon-pepř není možné pěstovat, je pouze divoký.
Roste výhradně ve vlhkých studených údolích a propastech deštných lesů v Tasmánii a Novém Jižním Walesu v Austrálii. Roční produkce této divoce rostoucí australské speciality je velmi malá. Tasmánský pepř chutná nejprve ovocně sladce a pak překvapí svou intenzivní ostrostí. Tasmánský pepř se používá s mírou, protože je ostřejší než normální černé pepře.
Pepř "Rajské zrno" je téměř bez vůně, o to více překvapí intenzivní ostrostí a jemnou a elegantní ořechovou notou.
Černý pepř Penja se sklízí krátce před plnou zralostí a suší se na slunci. Silné intenzivní aroma s kouřovým nádechem se hodí ke všem tmavým masům a dušeným pokrmům a tmavým omáčkám.
Bílý pepř Penja je získáván ze zcela zralých pepřových bobulí. Po sklizni se bobule namáčejí několik dní tekoucí vodou až se vnější slupka oddělí. Krémově zbarvené bobule se potom suší na slunci. Pro bílou Penju je charakteristická silná ovocná ostrost s decentní mentolovou notou.
Dárková sada obsahuje 2 druhy luxusních černých celých pepřů – Timut 50g a Tellicherry 50g a mlýnek. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje 4 druhy luxusních celých pepřů – Voatsiperifery 50g, Dlouhý pepř celý 50g, Tasmánský pepř 50g a pepř Penja bílá 50g. Součástí sady je kvalitní mlýnek na koření s keramickým vnitřním mechanismem s nastavitelnou hrubostí mletí. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje 3 druhy luxusních kampotských pepřů.: černého, červeného a bílého. Chutě a vůně všech jsou nesrovnatelné s tradičními druhy pepřů. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje kombinaci sole a pepře – ideální dárek pro každého gurmána: sůl Fleur de Sel 100g a pepř Penja černá 50g. Součástí sady je kvalitní mlýnek na koření s keramickým vnitřním mechanismem s nastavitelnou hrubostí mletí. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje doslova kombinaci zvláštních chutí: luxusní Dánskou uzenou sůl 100g a k tomu černý pepř Malabar 50g. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje kombinaci sole a pepře – ideální dárek pro každého gurmána: jemná sůl Kala Namak 100g a pepř Kampot červený 50g. Součástí sady je kvalitní mlýnek na koření s keramickým vnitřním mechanismem s nastavitelnou hrubostí mletí. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje jeden z nejvzácnějších černý pepřů na světě - Tasmánský pepř 50g a luxusní černou Havajskou sůl "Black Lava"100g k ochucení, ale také k dekorování porkmů. K tomu 2 kusy kvalitních mlýnků s keramickým vnitřním mechanismem s nastavitelnou hrubostí mletí. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.
Dárková sada obsahuje čtyři druhy pepřů - jarní svěží "Zelený pepř" 50g, letní horké "Rajské zrno" 50g, podzimní "Růžový pepř" 50g a bílý zimní "Muntok" 50g. Pepře na čtvero ročních období potěší každého gurmána. Pokud máte zájem o odběr většího množství, než je dostupné na e-shopu, prosím o zaslání poptávky na obchod@naturway.cz.