Tasmánský pepř celý
Roste výhradně ve vlhkých studených údolích a propastech deštných lesů v Tasmánii a Novém Jižním Walesu v Austrálii. Roční produkce této divoce rostoucí australské speciality je velmi malá.
Tasmánský pepř chutná nejprve ovocně sladce a pak překvapí svou intenzivní ostrostí. Tasmánský pepř se používá s mírou, protože je ostřejší než normální černé pepře.
Více o produktu
Tasmánský pepř celý
Tasmánský pepř zvaný také horský pepř roste na 2-3 m vysokých keřích, jejichž listy a bobule mají zajímavou ostrost a jsou proto velmi oblíbené k použití v kuchyni. Roste výhradně ve vlhkých studených údolích a propastech deštných lesů v Tasmánii a Novém Jižním Walesu v Austrálii. Roční produkce této divoce rostoucí australské speciality je velmi malá.
Tasmánský pepř chutná nejprve ovocně sladce a pak překvapí svou intenzivní ostrostí. Tasmánský pepř se používá s mírou, protože je ostřejší než normální černé pepře. Není moc vhodný do mlýnků, protože se mohou zalepit. Lepší je ho podrtit v hmoždíři těsně před použitím. Takto rozdrcený tasmánský pepř obarví světlé pokrmy do fialovo-červené barvy. Tento efekt lze podpořit přidáním soli. Nedoporučuje se ho dlouho vařit, lepší je přidat krátce před dokončením pokrmu.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)