Abychom z rostlin získali co nejvíce účinných látek, je třeba je předem rozlámat, případně rozkrájet nebo rozemlít. Poté se vloží do příslušného množství studené vody a v přikryté nádobě se pozvolna přivedou k varu. Po 5-10 minutách varu necháme ještě 1/4 hodiny odstát v příkryté nádobě a scedíme. Čaj můžeme pít teplý i studený.
Produkty zmíněné v článku
Související kategorie: Květy
Podobné články
Rady a postupy
Ještě jinou sůl na Váš stůl
Rady a postupy
Univerzální bylinky do každé kuchyně
Rady a postupy
Vepřové maso a gril jako nerozlučná dvojka
Rady a postupy
Hovězí maso jako specialita na gril
Rady a postupy
Bylinné likéry a vína
Pro bylinná vína a likéry se nejčastěji používají následující byliny: andělika lékařská, benedikt lékařský, fialkový kořen, galgan obecný, hřebíček, koriandr setý, muškátovník vonný, pelyněk pravý, pomerančovník, puškvorec obecný, rozmarýn lékařský, zeměžluč lékařská a další. K výrobě aromatizovaného vína se používá hroznový mošt, víno nebo jejich směs. Navýšení procent alkoholu probíhá destilátem vinného původu a obsah se pak pohybuje 14,5 % a nejvýše 22 %. Při přípravě bylinných vín a likérů záleží ale hlavně na tom, která bylina je vám příjemná, voní vám a hodí se svými účinky. Vyzkoušejte některý z osvědčených receptů......
Rady a postupy
První pomoc při pálení žáhy
Rady a postupy
Třezalka tečkovaná - královna svatojánské noci
Rady a postupy