Yerba maté pražené řez.
Yerba maté pražené řez.
Maté pražené (yerba maté) pomáhá potlačit duševní a tělesnou únavu, ale také hlad. Pražením maté získává specifickou chuť. Ta je temná, kouřová, vyniká zemitostí. Ne každému ihned zachutná. Kdo mu ale dá šanci a konzumuje ho déle, najde v něm zalíbení.
Více o produktu
Maté pražené
Maté pražené (yerba maté) pomáhá potlačit duševní a tělesnou únavu, ale také hlad. Pražením maté získává specifickou chuť. Ta je temná, kouřová, vyniká zemitostí. Ne každému ihned zachutná. Kdo mu ale dá šanci a konzumuje ho déle, najde v něm zalíbení. Maté je díky obsahu kofeinu velmi povzbuzující. Lze popíjet celodenně.
Způsob přípravy: 1 čajovou lžičku nasypte do šálku a zalijte horkou vodou. Nechte max.3-5 minut louhovat a poté sceďte. Čím déle čaj necháte louhovat, tím je nálev povzbudivější. Po 5 minutách začíná hořknout. Z jedné dávky lze připravit další nálevy.
Tradiční způsob přípravy v kalabase: tradičně se maté připravuje v kalabase – vysušené tykvové slupce a pije se horké nebo chlazené pomocí bombilly – kovové slámky. Do kalabasy nasypte 2-3 čajové lžičky lístků a přelijte mírně teplou vodou. Po několika minutách zalijte horkou vodou a nechte 3 minuty louhovat. Opatrně do kalabasy vložte slámku a můžete začít s popíjením. Aby se do slámky nedostaly žádné lístky, je na jejím konci malé sítko. Jeden nálev je možné louhovat až 5x. Můžete ochutit cukrem, citrónem, pomerančem, rumem, koňakem nebo mlékem.
Upozornění: Maté obsahuje kofein. Není vhodné pro děti do 15 let, těhotné a kojící ženy.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)