Kala Namak - sůl jemná
Kala Namak jemná sůl je používaná v indické kuchyni jako koření.
Více o produktu
Kala Namak jemná sůl
Naše Kala Namak jemná sůl je používaná v indické kuchyni jako koření.
Při výrobě se vaří části rostliny Salsoa Stocksi (roste jako keř v Indii) v solném roztoku. Tak získá jedinečnou chuť a zajímavou hnědo-červenou barvu.
Díky vysokému podílu sulfanu a železa vás uchvátí svou zajímavou chutí podobnou vařeným vajíčkům.
Kala Namak dodává pokrmům svou specifickou sirnou chuť. V Indii je tato chuť velmi žádaná a používaná v ovocných salátech, v čatní a v indických pokrmech – např. Chaat nebo Raita. Obzvlášť doporučovaná je k zelenině, k exotickému ovoci a také k rybám. Vyzkoušejte také do ovocných nápojů nebo long drinků, kterým dodá výjimečnou chuť.
Veganům rozšíří možnosti přípravy jídel s chutí vajec i přesto, že je jinak nejí.
Složení: sůl (krystalická sůl) a Salsoa Stocksi