Jednodruhové koření
Potřebujete klasický pepř, kmín, sůl, majoránku nebo papriku ? Nebo spíše nějakou specialitku ? Vyberte si z naší široké nabídky jednodruhového koření. Budete mile překvapeni super kvalitou.
14 produktů
Pro výrobu bílého kampotského pepře se používají pouze plně zralé načervenalé bobule. Po sklizni se na několik dní namočí do vody, aby změkly a šla dobře odstranit vnější červená slupka. Bílo-béžové bobule se potom suší na slunci. Bílý kampotský pepř je aromatický s jemnou svěží příchutí.
Černý kampotský pepř se získává z ještě zelených pepřových plodů. Po sklizni se bobule suší na slunci a díky fermentačnímu procesu se zbarví do černa. Následuje pečlivé ruční vytřídění nejlepších bobulí. Poznávacím znakem kampotského černého pepře je příjemná silná ostrost s nádechem máty a eukalyptu.
Červená varianta je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů a její výrobě se věnují pouze nejzkušenější pěstitelé. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou ostrostí.
Jedná se o sušené plody (sušené tobolky se semeny) kardamomníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton) sklízené krátce před dozráním. Rostlina se také nazývá kardamom obecný nebo kardamom pravý.
Jedná se o drcené sušené plody (sušené tobolky se semeny) kardamomníku obecného (Elettaria cardamomum (L.) Maton) sklízené krátce před dozráním. Rostlina se také nazývá kardamom obecný nebo kardamom pravý.
Jedná se o sušené zralé plody dvouletých pěstovanných odrůd kmínu kořenného (Carum carvi L.)
Jedná se o sušené zralé plody jednoletých pěstovanných odrůd kmínu kořenného (Carum carvi L.)
Sušené drhnuté špičky natě kopru vonného (Anethum herba).
Jedná se o sušené, plody (nažky) koriandru setého (Corianrum sativum L.).
Sada koření na maso, do omáček, polévek, na pečenou zeleninu, brambory.
Sada koření na guláš, gulášovou polévku, do omáček i na grilovaná masa.
Jedná se o sušený mletý kořen kurkumy dlouhé (Curcuma longa L.).