4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Příprava nálevu

Nálev je za tepla získaný vodný výluh. Rostlina nebo směs rostlin se spaří v horké vodě stejným způsobem, jako se vaří čaj. Určené množství natě, květů nebo listů (obvykle 1-2 čajové lžičky) zalijte 1/4 litrem vroucí vody a nechte asi 5-8 minut louhovat. Dobré je nádobu přikrýt. Poté nálev sceďte.  

Nálev popíjejte vždy teplý a čerstvý.
Dobré je i vdechování jeho vůně.

Produkty zmíněné v článku

Související kategorie: Květy

Podobné články

Kozinec: mocná bylina oceňovaná už starodávní Číňané
Rady a postupy

Kozinec: mocná bylina oceňovaná už starodávní Číňané

Rubíny podzimu. Co nevíte o šípkové růži
Rady a postupy

Rubíny podzimu. Co nevíte o šípkové růži

Nepostradatelné koření při grilování
Rady a postupy

Nepostradatelné koření při grilování

Období přímo vybízející ke grilování je s každým přibývajícím stupněm na teploměru blíž a blíž. A je škoda toho nevyužít, protože možností, co a jak grilovat je nespočet.

Snídejte zdravě
Rady a postupy

Snídejte zdravě

Příprava bylinných a solných koupelí
Rady a postupy

Příprava bylinných a solných koupelí

Bylinné i solné koupele jsou aktuální hlavně v zimním období, které je ideální pro prohřátí celého organismu. Udělejte něco pro sebe, zapomeňte na chvíli na každodenní stresy a připravte si koupel, která vám pomůže obnovit fyzický i psychický klid.

Nakopněte svou imunitu přírodními bylinami
Rady a postupy

Nakopněte svou imunitu přírodními bylinami

Příprava bylinných sirupů a šťáv
Rady a postupy

Příprava bylinných sirupů a šťáv

Bylinný sirup se připravuje kombinací koncentrovaného odvaru s medem nebo cukrem a někdy i alkoholem. Základem takového sirupu je silný bylinný odvar. Míchání odvaru s medem nebo cukrem pomáhá zahustit a zachovat odvar. To zvyšuje jeho trvanlivost. Přidané sladidlo může také pomoci zvýšit chutnost některých bylin. Mnoho lidí, včetně dětí, považuje slazené sirupy jako chutný způsob užívání léčivých bylinek. Bylinné šťávy se připravují jako studený macerát. Tradičně se jako domácí šťáva připravuje hlavně šťáva z bezu černého.

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská
Rady a postupy

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská