Doprava ZDARMA na pobočku GLS při nákupu nad 300 Kč.

4,9

hvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdičkahvězdička 1494 recenzí

Česká republika

Oblíbené

Košík

Váš košík je prázdný

Ukázat košík

Grilovaný koláč? I tak může chutnat letošní léto

Všichni víme, že se buchty či koláče pečou v troubě. Věděli jste ale i to, že je můžete připravit na grilu? A nemluvíme teď o grilovaném ovoci. V tomto článku vám přinášíme řadu tradičně pečených receptů, které si můžete připravit i na grilu. Je přeci jasné, že se pořádná grilovačka neobjede bez sladké tečky. A díky grilovaným dezertům ani nemusíte nahřívat troubu!

Grilovaný koláč s tymiánem a medem

Grilovaný koláč je skvělou alternativou k tradičně pečeným dezertům. Potřebujete:

● 1 listové těsto

● 200 g smetanového sýra (např. mascarpone)

● 2 lžíce medu

● několik snítek čerstvého nebo sušeného tymiánu

● 1 lžičku citronové kůry

Listové těsto rozválejte a potřete smetanovým sýrem smíchaným s medem a citronovou kůrou. Posypte nasekaným tymiánem a zaviňte do rolky. Rolku nakrájejte na plátky a grilujte při střední teplotě po dobu 5-7 minut z každé strany, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Tento dezert si vychutnáte ještě o kapku víc, pokud jej doplníte čerstvými jahodami nebo borůvkami.

Grilovaný chléb s ricottou a levandulovým cukrem

Grilovaný chléb může být překvapivě lahodný dezert, zejména když jej doplníte sladkými a aromatickými přísadami. Potřebujete:

● 4 plátky kvalitního toustového chleba

● 200 g ricotty

● 2 lžíci medu

● 1 lžičku sušené levandule

● 1 lžičku třtinového cukru

Chléb lehce potřete olivovým olejem a grilujte při střední teplotě po dobu 2-3 minut z každé strany, dokud nebude zlatavý a křupavý. Mezitím smíchejte ricottu s medem a levandulí. Tuto směs naneste na grilované plátky chleba a posypte cukrem. Dezert podávejte ještě teplý.

Grilované skořicové rohlíčky s bazalkou

Tyto malé rohlíčky přímo překypují chutí a grilování jim navíc dodává velmi zajímavou texturu. Potřebujete:

● 1 balení listového těsta

● 50 g rozpuštěného másla

● 3 lžíci tonka cukru (fazole tonka dodávají cukru lahodně vanilkovo-mandlovou chuť)

● 2 lžičky mleté ceylonské skořice

● Několik nasekaných lístků čerstvé nebo sušené bazalky

Listové těsto rozválejte a potřete rozpuštěným máslem. Smíchejte tonka cukr se skořicí a štědře jimi těsto posypte. Těsto nakrájejte na trojúhelníky a každý trojúhelník stočte do rohlíčku. Rohlíčky grilujte při střední teplotě po dobu 5-7 minut, dokud nechytí zlatavou barvu.

Grilovaný čokoládový fondant s chilli a mátou

Pro milovníky čokolády je tento dezert skutečným zážitkem. Potřebujete:

● 200 g kvalitní hořké čokolády

● 100 g másla

● 100 g cukru

● 3 vejce

● 1 lžíci hladké mouky

● 1 lžičku drceného chilli

● 1 lžičku řezané máty

Rozpusťte čokoládu s máslem a nechte mírně vychladnout. Přidejte cukr, vejce a mouku a dobře promíchejte. Vmíchejte chilli a mátu a přelijte do malých žáruvzdorných formiček. Formičky položte na gril a grilujte při střední teplotě po dobu 10-12 minut, dokud fondant nebude na povrchu pevný, ale uvnitř stále tekutý.

Grilované skořicové tortilly s medem a tymiánem

Tento dezert je velmi jednoduchý na přípravu, a o to líp ještě chutná. Potřebujete:

● 4 kukuřičné nebo pšeničné tortilly

● 2 lžíce rozpuštěného másla,

● 2 lžíce třtinového cukru

● 1 lžičku skořice

● 2 lžíce medu

● Několik snítek čerstvého nebo sušeného tymiánu

Smíchejte hnědý cukr se skořicí. Tortilly potřete rozpuštěným máslem a posypte skořicovou směsí. Grilujte tortilly po dobu 1-2 minut z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlatavé. Po sundání z grilu potřete tortilly medem a posypte tymiánem. Podávejte ještě teplé, nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Produkty zmíněné v článku

Produkt značky NaturWay

Tymián nať řezaná
Tymián nať řezaná

Jedná se o sušenou, řezanou nať tymiánu (Thymus vulgaris L. nebo Thymus zygis L., nebo směsi obou druhů).

Skladem

52 Kč

Produkt značky NaturWay

Tonka cukr
Tonka cukr

Tonka cukr jemný | 0,3-0,6 mm - směs koření - třtinový cukr a jemně mleté fazole tonka - ideální kombinace připravená k okamžitému použití.

Skladem

47 Kč

Produkt značky NaturWay

Skořice Ceylonská kůra mletá
Skořice Ceylonská kůra mletá

Jedná se o sušenou mletou kůru skořicovníku pravého (Cinnamomum verum), známou také jako skořicovník ceylonský.

Skladem

61 Kč

Med - dárkové balení 3 x 350 g
Med - dárkové balení 3 x 350 g

Dárkové balení medů 3 x 370 g v papírové dárkové taštičce. Dárek - dřevěná medovka.


Skladem

600 Kč

Produkt značky NaturWay

Máta peprná nať řezaná
Máta peprná nať řezaná

Jedná se o sušenou, řezanou nať máty peprné (Mentha x piperita L.).

Skladem

54 Kč

Produkt značky NaturWay

Levandule květ drhnutý
Levandule květ drhnutý

Jedná se o sušené, celé květy levandule lékařské (Lavandula angustifolia P. MILL. neboli Lavandula officinalis Chaix., L. vera DC.).

Skladem

48 Kč

Produkt značky NaturWay

Chilli drcené s 15 % semen

Skladem

19 Kč

Produkt značky NaturWay

Citrónová kůra jemně mletá
Citrónová kůra jemně mletá

Velmi jemně mletá kůra citrónu vhodná k přípravě sladkých pokrmů, ale i k dochucení ryb a případně pomazánek.

Skladem

50 Kč

Produkt značky NaturWay

Bazalka nať řezaná
Bazalka nať řezaná

Sušená nať, tedy listy stonky a květy bazalky pravé (Ocimum basilicum L.).

Skladem

31 Kč

Produkt značky NaturWay

Cukr třtinový
Cukr třtinový

Do třtinového cukru není dodávána melasa dodatečně, proto se doporučuje jako zdravější varianta cukru.

Vyprodáno

Podobné články

Ještě jinou sůl na Váš stůl
Rady a postupy

Ještě jinou sůl na Váš stůl

Zapomeňte na problémy se zažíváním
Rady a postupy

Zapomeňte na problémy se zažíváním

Bylinné likéry a vína
Rady a postupy

Bylinné likéry a vína

Pro bylinná vína a likéry se nejčastěji používají následující byliny: andělika lékařská, benedikt lékařský, fialkový kořen, galgan obecný, hřebíček, koriandr setý, muškátovník vonný, pelyněk pravý, pomerančovník, puškvorec obecný, rozmarýn lékařský, zeměžluč lékařská a další. K výrobě aromatizovaného vína se používá hroznový mošt, víno nebo jejich směs. Navýšení procent alkoholu probíhá destilátem vinného původu a obsah se pak pohybuje 14,5 % a nejvýše 22 %. Při přípravě bylinných vín a likérů záleží ale hlavně na tom, která bylina je vám příjemná, voní vám a hodí se svými účinky. Vyzkoušejte některý z osvědčených receptů......

Bylinkové poklady z našich luk
Rady a postupy

Bylinkové poklady z našich luk

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská
Rady a postupy

Exotické soli: sůl není jen mořská či alpská

Exotické soli 3: namibské perly a sůl z Kalahari
Rady a postupy

Exotické soli 3: namibské perly a sůl z Kalahari

Africká perlová sůl z národního parku Skeleton Coast v Namibii patří mezi světovými šéfkuchaři k velmi žádanému koření. Navíc je ideální pro solné koupele. Skvělou chuť i renomé má také pouštní sůl Kalahari z jižní Afriky.

Superpotraviny: koncentrovaná síla přírody
Rady a postupy

Superpotraviny: koncentrovaná síla přírody

Lidské tělo podléhá civilizačním chorobám, a dochází k jeho rychlejšímu stárnutí. Tyto problémy pomáhají řešit tzv. superpotraviny, kam patří mimo jiné avokádo, chia semínka, spirulina a řada dalších zástupců rostlinné říše...

Grilované maso: jaké koření a bylinky zvolit?
Rady a postupy

Grilované maso: jaké koření a bylinky zvolit?