Vanilka burbon
Vysoce kvalitní lusk vanilky odrůdy Bourbon, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny nebo nápojů.
Více o produktu
Vysoce kvalitní lusk vanilky odrůdy Bourbon, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny nebo nápojů. Nejcennější částí vanilkového lusku je jeho obsah tvořený drobnými černými zrníčky. Před použitím tedy vanilkový lusk podélně rozřízneme a zrníčka vyškrábneme tupou stranou nože. Lusk zbavený zrníček ale nevyhazujeme a můžeme jej použít např. do svařeného vína nebo na výrobu vanilkového cukru.
Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji víc chutí, než čichem.
Délka lusku je 13 - 15 cm.
Výrobce: NaturWay (NW s.r.o., Číčenice 114, Číčenice)